Lylia Bloom - Védtelenül

Oldalszám: 280
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Országos megjelenés: 2016.12.13

Fülszöveg:


Létezik tökéletes férfi?

Anna élete nagyszerű. Második évét kezdi az egyetemen, és a legfőbb problémája, hogy mikor jut el álmai városába, Rómába. Szereti az életét, vágyik a nagy Ő-re, és imád a barátnőivel csetelni.
Megismerkedik a titokzatos és vonzó Rolanddal, aki nem nyugszik, amíg Anna bele nem egyezik egy randevúba.
A szerelem hirtelen születik, és Anna úgy érzi, nem is lehetne boldogabb, bár a barátok egyre jobban aggódnak a túl gyors összeköltözés miatt. Anna nem érti, miért, hiszen Roland figyelmes, vonzó és mellette minden vágya teljesül, még a várva várt utazás is.
Csakhogy az álomvilág hirtelen szertefoszlik.
Vajon milyen a nagy Ő igazi arca?
Mit jelent a birtoklás, és mit az őszinte szerelem?
Anna úgy érzi, az élete romokban hever, és egyre nehezebb a kiút megtalálása.
De küzd, még akkor is, amikor egy váratlan tragédia mindent tönkretesz.


A regény az V. Aranymosás Irodalmi Válogató Public Star kötete,
az olvasóközönség kedvence.
A történet annyira tipikus lovesztoriként indult, hogy az csak na. Éppen ezért is meglepetés a folytatás. Kissé boldogabb történetre számítottam a fülszöveg illetve az első oldalak után. Adott Anna aki szoros kapcsolatot ápol 2 lánnyal, ők töltik ki az idejét és az életét. A legjobb barátnők. Egyszer csak besétál mindenki életébe Roland. Roland aki nem hagy fel azzal, hogy a főhősnőnket Annát meghódítsa bármennyire is küzd a fiú ellen.

Ami nagyon tetszett a történetben azaz, hogy Anna aki 20 éves és a tőle elvárható módon gondolkozik az élet még nem terelte egy sokkal nehezebb út felé. Minden szuper körülötte. De a férfi hatására a gondolkozása megváltozik ahogy a férfi erőszakossá válik vele szembe. Anna szerintem ugyan azokon az érzelmi hullámvasutokon megy keresztül mint mindenki aki erőszak áldozata lesz. El akar menni de még se teszi emrt szereti a férfit de neki is megvan az a pont amikor elege lesz és kisétál a férfi életéből. Ami eleve megrázó a számára de a java csak ezután következik, igazán ekkor kell felnőnie az élethez.

Lassan felálltam a földről. Maga a mozdulat nehézkesnek tűnt, mégis valahogy sokkal többet jelentett. Erősebb lettem. Felálltam, miután majdnem ottmaradtam. És csak ez számított. (részlet a könyvből)

A történet kb a könyv negyedétől szomorú, ami ismét a lelkem megtépázta és megsiratott. Úgy néz ki modatanában csak ilyen könyveket vontok de sebaj. Azt hittem, hogy egy könnyű szerelmi történetet olvasok és jó ksi nyári laza olvasmány lesz. Jó olvasmány de a szívemnek nehéz. Mindennek ellenére nagyon nehéz letenni és jó érzés egyszuszra kiolvasni az egészet. A könyvben az a legjobb hogy a szereplők nagyon jók, a történet tökéletes mert annyira valósnak érzed. Olyan problémát mutat be ami sajnos a mai világban mindennapinak mondható. 

Ami még nagyon tetszett és szeretném kiemelni: az, hogy Rolanddal is megtudom hogy mi történik és kicsit megértem az ő világát is. Nagyon kerekké teszi a történetet. Még szerintem a végét lehetett volna húzni és jobban belemehetett volna az irónő abba, hogy Anna hogy tud továbblépni egy ennyire mérgezett kapcsolat után. Ez rontotta el számomra a végét és ezért adnék rá 4 csillagot.