2013. június 3.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Várható megjelenés: 2013.06.06.
(Könyvhét 2013)
Egyszerűen nem bírom magamban tartani a tényt, hogy ez a könyv egyszerűen szörnyű. Komolyan mondom! Hidd el! AZ! Tudod miért? Hamar véget ér....

Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…


Nah igen, a leírás alapján egy, újabb csöpögős nyálas sztorira lehet számítani. Igen, megnyugtatlak az is. De egyszerűen nem érzed ezt amikor olvasod, hanem alig várod, hogy lapozhass és megtudd mi fog történni, hogy törik be Jocelyn-t, hogy törik meg a falat, ami maga köré épített. Bár, lehet, hogy én inkább falaknak nevezném.  Lehet, hogy a két főszereplő mondhatni az egész könyvet szinte végig szexelik, de olyan mélységbe szántott le az írónő, hogy ezen az ember nem is csodálkozik. De ahogy ebben az albérletbe bekerül a főhősnőnk, egyszerűen érezni ahogy amit annyi éven keresztül eltemetett magában, próbálja a helyére tenni és amennyire az egész családod elvesztését lehet, feldolgozni mindazt. Kifejezetten jó hatással van rá Ellie aki az ellentéte: nyitott, cserfes, életvidám és csak úgy falja az életet. Aztán persze nem szabad megfeledkezni az a bátyjáról, aki ha létezne egy eszméletlen jelenség lehetne és nem lenne olyan lakótársa Ellinek aki ne szeretne többe két mosolynál és egy kedves szónál.
…Tudja, mi a rosszabb annál, amikor az ember kockáztat és veszít?
Megráztam a fejem.
– Az elszalasztott lehetőségek, Joss. Azok nagyon ki tudják kezdeni az ember lelkét.
//Részlet a könyvből//

Imádtam, ahogy egymást marja az egész történet alatt az összes szereplő különösen Braden és Jocelyn. Olyan kapcsolat alakul ki fokozatosan közöttük, hogy ez már tündérmesébe illő. Ő sem hagyja, hogy a lány magába burkolózzon ahogy eddig tette, próbálja elérni, hogy megnyíljon neki és kirángassa ebből a letargiából amiben már évek óra él. Nem mellesleg nem elvetendő, hogy Braden múltja sem makulátlan. Neki si megvannak a titkai, bár rajta a történet során néha úgy éreztem, hogy sokszor hamarabb akart dolgokat elmondani mint tette, nem úgy mint Joss aki a történet utolsó pár -talán 20- oldalában nyílik meg igazán. Jossnak amikor dönteni kell nem tudja mit tegyen. Az addig önmaga számára kialakított biztonság vagy a szerelem ami egy részről biztos más részről bizonytalanságot is ad. Nagy kérdés...

A főszereplő tipikusan olyan, aki mellé kell valaki tisztán lát és képes oda menni és "lekeverni neki egy hatalmasat", és arra késztetni, hogy végre lépjen és ne futamodjon meg, hanem álljon szembe a problémával ő üsse ki azt, és ne az győzze le. 

A könyvben végre olyan mellészereplőket találhattam akiket nem éreztem soha feleslegesnek. Nem is tudtam eddig, hogy létezik ilyen könyv. Nem másztam a falra a mellékszereplőktől. Nah jó de, egytől, de az is inkább szórakoztató volt, és még az elején találkoztam a karakterrel akit úgy hívnak, hogy Holly. 

– Miről szól a könyve?- érdeklődött Ed udvariasan. Ahogy oldalra sandítottam láttam, hogy Jenna és Ellie jelentőségteljesen összenéz. Kezdtem rájönni, hogy Holly nem túl népszerű a lányok körében.
– Jaj, egyszerűen fantasztikus! Egy lányról szól, aki szegényházban nő fel, de aztán beleszeret egy férfiba, aki üzletember, és közben főúri rangja van…gróf vagy valami ilyesmi. Olyan Romantikus! Cheri fantasztikusan ír. Egyszerűen fantasztikus.
Oké! Szóval minden fantasztikus.
– Akkor ez egy történelmi regény?- kérdezte Ed.
– Nem- rázta a fejét Holly zavartan
– Holly- Braden igyekezett komoly maradni-, ma már nincsenek szegényházak. Biztos, hogy nem történelmi regény?
– Cheri nem mondta
– Akkor biztosan neked van igazad – felelte Adam barátságosan
//Részlet a könyvből//

Nah és az a rengeteg szex... komolyan mondom még azt a részét is szerettem a könyvnek amikor cenzúra nélkül minden fejezetben evvel találkoztam. Hát igen, ezért nem vörös pöttyös. Szigorúan 18+! :) És persze említenem sem kell ez is sorozat. Hálelújááá!! mindig kifogom. Ami tetszik és imádom az sorozat! :D Ez az én formám!

Összegezve: Egy nagyon mélyenszántó lélektani regénynek is nevezném. De mindezt megspékelve avval ahogy az ember lassan feloldja a gátlásait, ledobja a láncokat amit önmagára helyezett fel és végre megpróbál kitörni azok közül a falak közül ami ő állított fel. A szenvedés mint életérzés -valljuk be mindenki sokat szenved nem csak a könyvek világában a főszereplők- végig kíséri a könyvet. Istenem annyira nem is akarom lelőni magát a történetet teljesen és annyi mindent tudnék róla írni. De ehelyett azt ajánlom, vedd meg! A könyv most fog megjelenni a Könyvhét 2013- alatt.

Amihez hasonlítanám nagyon picit stílusában + erotikát is vedd ugye hozzá az Simone Elkeles - Tökéletes kémia c. könyve lenne. Letehetetlen az is! :)

5* --> és evvel bekerült a kedvenc könyveim közé.

A könyvet köszönöm a kiadónak és a lehetőséget arra, hogy elő olvashattam magyarul! :)

Csillagvirágszál könyvbirodalma . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates