2012. december 26.

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 288 oldal

Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?


A könyvhöz, recenzió által jutottam hozzá aminek nagyon örültem és ezúton is szeretném megköszönni a kiadónak! 

Érdekes, mert sokszor éreztem olvasás során, hogy nem tudom a könyvet hova tenni. Hol szerettem, hol a legszívesebben a falhoz vágtam volna. Viszont sokszor úgy éreztem a könyvet megmentették, méghozzá avval a fanyar humorral amivel az írónő tele szóra könyvet. Imádtam Calderon-t meg, ahogy mindig megmentették az életét, ahogy elkerülte az öngyilkosságot. Mindent úgy ránézésre utál, de közben próbálkozik beilleszkedni és túllépni azon a tragédián amit átélt. Kisebb-nagyobb sikerrel, de legyőzi az élni akarása. 
A kedvenc részeim az olvasás során a vitákkal tele tűzdelt részek voltak. Hol a sógorával, hol egy kadéttal akihez még gyengéd szálak is vonzották. Ők azok akik bármennyire is ellenkeznek, foggal-körömmel harcolnak azért, hogy megszabaduljanak egymástól és láthatólag úgy tűnjön utálják egymást, mégis ők azok akik a legjobban terelgetik kedvenc kapitányunkat. 

A könyv olvasása során nagyon drukkoltam Calderonnal és a kis japán kadétlánynak. A történet alapötlete nagyon jó, szépen megírt. Szépen kitalált elemekkel lehet találkozni, fergeteges humorral fűszerezve. Persze akadtak olyan részek, részletek amik kiborítóan rosszak voltak, pontosabban erőltetettek és a történet azok nélkül is képes lett volna megállni a helyét. Nem tudom, hogy ez fordítói hiba miatt volt, vagy sem. De lényegtelen is azt hiszem. 
A romantikus szál volt, az ami számomra előre vitte a történetet. Calderon annyira természetes minden gesztusában, hogy szinte valódinak érezhető karakter, úgy érzi az olvasó, hogy igen, ő talán még létezik is. Amit kicsit sajnáltam, hogy Calderon családjáról csak olvashattam egy-két dolgot, de nem sok minden derült ki róluk, nem ismerhettük meg őket annyira. Feltűnt az édesanyja, de csak egy nyakatekert levél formájában, aztán az apja a végén, de ő is néha úgy viselkedett mintha idegen lenne a kapitány számára. Érdekes volt.Igazából nem tudom, hogy milyen kategóriába sorolhatnám be a könyvet. Ötletem nincs. Sci-fi? Talán? Romantikus? Akár az is lehetne. 

Remélem folytatódik ennek a szerelmi szálnak a kibontakozása a folytatásokban. Oh, igen, ez egy több részes sorozat lesz! :)

Megjelenés és könyvbemutató december 15-én a KönyFiesztán volt, szóval egy nagyon friss kiadású könyvről beszélünk!

A könyvért köszönetet mondanék Könyvmolyképző Kiadónak.

Csillagvirágszál könyvbirodalma . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates