2012. július 9.

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 534 oldal

Fülszöveg:
Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.
A könyvnek érdekessége, amit sokan nem gondolnának -MERT A KIADÓ NEM REKLÁMOZZA!!!!!-, hogy ez a könyv egy magyar író nő tollából származik. És, ZSENIÁLIS! De, haladjunk szépen sorjában, sok mondani valóm van a könyvvel kapcsolatban. :)
A könyv borítója nagyon tetszetős, dombor nyomatos. Illik a minta a címhez, s történethez is mint később kiderült. Teljesen találó. A könyv hátuljában található egy tartalom jegyzék, amire a végén jöttem rá. Jobban szeretném, hogy ha az elején lenne. De mindegy. Ez a könyv kapcsán picit lényegtelen, csak gondoltam még is csak megemlítettem.

Tudjátok mi a vicces? Annak ellenére, hogy néha vontatott volt, valamikor a történet éppen ezért döcögős is volt, de IMÁDTAM. Rengeteg természet feletti lényes könyvet olvasok, ebben egy deka vámpír, vérfarkas, tündér meg semmi egyéb nincs. Annyit mondhatnék "természet felettinek", hogy: titkos és relytéjes üzenetek érkeznek minden reggel az iskola faliújságjára. Nagyon tetszett, hogy a fejezet elején -mindig- megtudjuk, hogy mik éppen a mai hírek. Nagyon jól voltak felépítve és a háló nagyon jól volt megszőve. Remek kis pókocska az író nő. Tetszetős. A történet maga nagyon eredeti, mindig vártam, hogy a következő fejezetet olvashassam, ahogy a lányok kitették a lábukat a suliból. A mai hírek misztikuma nagyon jól fel volt építve. A lányokkal az olvasó együtt nyomozhat, az egész könyv olvasása során azt éreztem, hogy én is a csapat tagja vagyok. Nagyon átjött számomra. Említettem, hogy vontatott néha maga a történet, ezeket szépen, ha kiamradnak akkor a történet maga 100-200 oldallal rövidebb lenne de pörgősebb és dinamikusabb is. Ami nagy hasznára válhatna a könyvnek. Mert hiába van jól megírva az unalmas részek miatt néha nekem is elment a kedvem az olvasástól, de tudtam pár fejezet után, hogy amint vége a fejezetnek jön az újabb izgalom, tudtam, hogy nem lesz itt baj, csak úgy tűnik. :)

én 4-esre értékelem a történetet, az alábbi hibák miatt lett ennyi:
- vontatott volt a történet (-0.5 pont)
- bele keveredtem néha a nevekbe annyi zúdult rám egyszerre az elején, hogy picit már zavar és káosz is uralkodott a fejemben. De ez lehet, hogy a meleg miatt volt. Nem tudom, de attól még így volt (-0.5 pont) szóval így lett a történet "csak" 4-es a részemről.

Csillagvirágszál könyvbirodalma . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates